Agroplus premium foods

 • Produse oferite

  Legume proaspete pentru vânzare directă către clienți și en-gros: tomate, ardel gras, varză, vânătă, pepene verde, fasole boabe şi păstăi, mazăre boabe şi păstăi, rădăcinoase.

 • Caracteristici ale legumelor

  Legumele sunt produse fără îngrăşăminte chimice, ne-stimulate genetic pentru creştere, recoltate la coacere şi nu înainte în felul acesta păstrându-şi calităţile esenţiale. Sunt păstrate în condiţii optime pentru păstrarea caracteristicilor autentice.

 • Caracteristici ale legumelor

  Toate aceste legume sunt produse în Comuna Prisăcani şi comunele învecinate, soiurile cultivate au fost testate pe piaţă de către membrii asociaţiei şi au fost selectate în funcţie de valoarea lor pe piaţă şi de preferinţele clienților: au aspect bun, sunt gustoase. Calităţi apreciate de cumpărători: sunt legume româneşti, sunt gustoase, au aspect plăcut, au preţuri accesibile.

Stiri Rodinia


Targul Apicol Constanta 2014 – editia I
Duminica, 28 Septembrie 2014 02:00

În perioada 26-28 septembrie 2014 un grup de apicultori din regiunea acoperită de Asociaţia GAL Ştefan cel Mare a participat la Târgul Apicol Constanţa 2014 aflat la prima ediţie. Din grup au făcut parte şi membri ai Asociaţiei de Legume-Fructe Prisăcani. În cadrul târgului apicultorii şi-au prezentat produsele proprii şi au vândut din mierea produsă în acest an.

Pe 27 septembrie 2014 grupul de apicultori a participat la un schimb de experienţă cu o Asociaţie de crescători de albine din Constanţa – Asociaţia Apis Tomitana Dacica. Asociaţia Apis Tomitana Dacica este o asociaţie a apicultorilor din Constanţa. Asociaţia are ca scop, în primul rând, protejarea mediului înconjurător prin practicarea apiculturii ecologice, promovarea consumului de miere, a editării de materiale legate de apicultură (inclusiv cele şcolare), cursuri profesionale (inclusiv noile meserii din domeniul apicol-sanitar apicol, consultant apicol, crescător de matci, degustător de miere), conservarea biodiversităţii, conservarea genofondului autohton, înfiinţarea unei staţiuni de cercetare - dezvoltare în Dobrogea.

În cadrul întâlnirii s-au făcut schimb de informaţii, bune practici şi s-au discutat despre posibile parteneriate în viitor.

Deplasarea a fost realizată în cadrul proiectului „Asociativitatea şi accesul la finanţare al fermierilor în GAL Ştefan cel Mare prin informarea asupra schemelor de sprijin ale PAC şi accesul la viitoarele măsuri pentru dezvoltare rurală”, implementat de Fundaţia Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Program finanţat de Uniunea Europeana şi Guvernul României prin „Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală”, Măsura 41.111 - ”Formare profesională (training), informare şi difuzare de cunoştinţe”.

Foto aici

 
Festivalul Fructelor din Regiunea Odorhei editia a VI-a
Duminica, 21 Septembrie 2014 02:00

Membri ai „Asociaţiei de Legume-Fructe Prisăcani” au participat în perioada 19-21 septembrie 2014 la Festivalul Fructelor din Regiunea Odorhei, ediţia a VI-a, organizat în Odorheiul Secuiesc, jud. Harghita. Festivalul a fost organizat de Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă.

Programul Festivalului a cuprins interpretări de dansuri populare ale grupurilor de copii şi adulţi din zonă, recitaluri de muzică uţoară, interpretare muzică populară la instrumente tradiţionale, pregătirea „Marelui Gem al Festivalului” realizat de 18 comunităţi şi multe prezentări.
De asemenea s-au organizat mai multe concursuri:
1. „Se caută cea mai gustoasă prajitură de mere din Regiunea Odorhei”
2. „Armonia combinaţiei fructelor” – competiţia culinară a comunităţilor participante
3. Extragere de tombole

Programe permanente:

 • Banca Timpului
 • Bursa Seminţelor
 • Cort de joacă pentru copii
 • Cortul pictorilor
 • Curiozităţi şi specialităţi realizate din fructe
 • Expoziţii de fotografii
 • Punct de informare despre ceaiuri
 • Târgul fără bani


Pe data de 20 septembrie a fost organizat în cadrul festivalului şi Balul culesului viei din Regiunea Odorhei.

Deplasarea a fost realizată în cadrul proiectului „Asociativitatea şi accesul la finanţare al fermierilor în GAL Ştefan cel Mare prin informarea asupra schemelor de sprijin ale PAC şi accesul la viitoarele măsuri pentru dezvoltare rurală”, implementat de Fundaţia Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Program finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin „Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală”, Măsura 41.111 - ”Formare profesională (training), informare şi difuzare de cunoştinţe”.

Foto aici

 
Vizita la fabrica de prelucrare fructe de padure si ciuperci
Sambata, 20 Septembrie 2014 02:00

Membri ai „Asociaţiei de Legume-Fructe Prisăcani” au vizitat pe 20 septembrie 2014 fabrica de prelucrare fructe de pădure şi ciuperci din Zetea, jud. Harghita.

Asociaţia Székelygyümölcs a iniţiat o întreprindere socială în prelucrarea şi comercializarea de fructe de pădure şi ciuperci. Afacerea urmăreşte dezvoltarea şi punerea în aplicare exploatarea pădurilor prin metode inovatoare şi cu un obiectiv social, şi anume o creştere a veniturilor pentru comunităţile de romi din zonă.

Deplasarea a fost realizată în cadrul proiectului „Asociativitatea şi accesul la finanţare al fermierilor în GAL Ştefan cel Mare prin informarea asupra schemelor de sprijin ale PAC şi accesul la viitoarele măsuri pentru dezvoltare rurală”, implementat de Fundaţia Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Program finanţat de Uniunea Europeana şi Guvernul României prin „Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală”, Măsura 41.111 - ”Formare profesională (training), informare şi difuzare de cunoştinţe”.

Foto aici

 
Conferinta Internationala Odorheiul Secuiesc
Vineri, 19 Septembrie 2014 02:00

Membri ai „Asociaţiei de Legume-Fructe Prisăcani” au participat pe 19 septembrie 2014 la Conferinţa Internaţională „Rolul soiurilor tradiţionale în dezvoltarea sustenabilă a mediului rural” organizata în Odorheiul Secuiesc, jud. Harghita. Conferinţa a fost organizată de Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă în cadrul Festivalului Fructelor Regiunea Odorhei, desfăşurat în perioada 19-21 septembrie 2014.

Dintre temele prezentate în cadrul conferinţei:
1. Rolul soiurilor tradiţionale în sustenabilitatea comunităţilor - Kolumbán Gábor, preşedintele Fundaţiei Civitas pentru Societatea Civilă
2. Importanţa biodiversităţii şi a seminţelor tradiţionale în agroecologie -  Dr. Maxim Aurel, Conferenţiar universitar la USAMV Cluj Napoca
3. Dificultăţi de supravieţuire a soiurilor tradiţionale - Pakot Mónika, director de programe al Fundației Civitas pentru Societatea Civilă
4. Accesul comunităţilor rurale la seminţe şi pământ: calea spre suveranitate alimentară - Szőcs-Boruss Attila-Miklós, manager de proiect al Asociaţiei Eco Ruralis
5. Seminţe Libere - de la sămânţă la comunitate - Adina Moise, consilier pentru dezvoltare personală la Asociaţia România în Tranziţie
6. Ce găsim în Grădina Miraculoasă? - Ambrus Lajos, scriitor, membru fondator al mişcării Grădina Miraculoasă
7. Ce oportunităţi există pentru fructe tradiţionale pe piaţa organică? -  Thomas Pöchtrager, fost reprezentant al firmei Fairify în România
8. Agricultura durabilă în zone defavorizate ale României: Conservarea şi valorificarea soiurilor de fructe - Hartel Izabella – office manager al Fundaţiei Mihai Eminescu Trust
9. Situaţia pajiştelor de munte în trecut şi astăzi. Ce aduce şi ce ia trenul globalizării? - Molnár Judit, reprezentant al Microregiunii Pogány - Havas

Deplasarea a fost realizată în cadrul proiectului „Asociativitatea şi accesul la finanţare al fermierilor în GAL Ştefan cel Mare prin informarea asupra schemelor de sprijin ale PAC şi accesul la viitoarele măsuri pentru dezvoltare rurală”, implementat de Fundaţia Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Program finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin „Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală”, Măsura 41.111 - "Formare profesională (training), informare şi difuzare de cunoştinţe".

Foto aici

 
Planificare strategica
Duminica, 15 Decembrie 2013 02:00

În perioada 13-15 decembrie 2013, membri ai Asociaţiei de Legume-Fructe Prisăcani, împreună cu echipa Fundației Centrului de Mediere şi Securitate Comunitară au participat în com. Moldoviţa, jud. Suceava, la o întâlnire de planificare a strategiei Asociaţiei pentru următorul an în cadrul proiectului Dezvoltare Rurală prin antreprenoriat şi asociere - origini şi tradiţii în regiunea NE, implementat de Fundația Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară şi finanţat de Romanian-American Foundation.
În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe teme:
- Următorii paşi în introducerea produselor membrilor Asociaţiei în supermarket-uri - Kaufland sau Carrefour, prin învăţarea din experienţele membrilor Asociaţiei Producătorilor de Legume „Lunca Someşului Mic” din Cluj Napoca, care a început să vândă în Kaufland din septembrie 2013.
- Condiţiile de colaborare între Asociaţie şi Kaufland.
- Provocările cu care se confruntă membrii Asociaţiei.
- Principalele forme de raportare utilizate.
- Alte fonduri pentru Asociaţie.
- Probleme legate de management între Asociaţie şi membrii săi.
- Planuri de viitor.
- Condiţii de contracte între membri şi Asociaţie şi cooperarea cu Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară.
În cadrul întâlnirii au fost prezenţi experţi care se ocupă cu contracte comerciale şi comunicarea în grup. Prezenţa lor la această întâlnire a fost de a încerca să identifice principalele obstacole pe care le întâmpina Asociaţia în planul său de a intra  într-o relaţie de colaborare cu supermarket-urile, în ciuda potenţialului oferit de vânzarea unei producții mari și a prețurilor fixe.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>