Agroplus premium foods

 • Produse oferite

  Legume proaspete pentru vânzare directă către clienți și en-gros: tomate, ardel gras, varză, vânătă, pepene verde, fasole boabe şi păstăi, mazăre boabe şi păstăi, rădăcinoase.

 • Caracteristici ale legumelor

  Legumele sunt produse fără îngrăşăminte chimice, ne-stimulate genetic pentru creştere, recoltate la coacere şi nu înainte în felul acesta păstrându-şi calităţile esenţiale. Sunt păstrate în condiţii optime pentru păstrarea caracteristicilor autentice.

 • Caracteristici ale legumelor

  Toate aceste legume sunt produse în Comuna Prisăcani şi comunele învecinate, soiurile cultivate au fost testate pe piaţă de către membrii asociaţiei şi au fost selectate în funcţie de valoarea lor pe piaţă şi de preferinţele clienților: au aspect bun, sunt gustoase. Calităţi apreciate de cumpărători: sunt legume româneşti, sunt gustoase, au aspect plăcut, au preţuri accesibile.

Evenimente Rodinia


Festivalul Roadele din Prisacani. Targul legumicultorilor
Duminica, 25 August 2013 02:00

Asociaţia de Legume-Fructe Prisăcani a organizat împreună cu Consiliul Local al com. Prisăcani prima ediţie a Festivalului “Roadele din Prisăcani” în perioada 23-25 august 2013, în com. Prisăcani, jud. Iaşi.

Comuna Prisăcani doreşte să se înscrie printre comunele României ce şi-au asumat rolul de a promova tradiţiile locale şi produsele autohtone prin organizarea unor ediţii anuale ale acestui eveniment. Pe lângă autorităţi centrale şi locale, producători locali de legume, parteneri tradiţionali ai Consiliului local au fost invitaţi şi fermieri din Franţa şi Marea Britanie.

Evenimentul a cuprins: expuneri pe teme de actualitate în agricultură (în România dar şi peste hotare), ateliere de lucru, competiţii sportive, manifestări culturale, târg tradiţional al producătorilor locali de legume etc., turneul de rugby “Memorialul Nicolae Balcan”, Ediţia a IV-a, unde au participat circa 300 copii din toată Moldova, festivalul de folclor “Muguraşii” Prisăcani, Ediţia a II-a, unde au participa circa 200 de copii din România.

Festivalul a fost organizat cu sprijinul Fundaţiei Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară în cadrul proiectului Dezvoltare Rurală prin antreprenoriat şi asociere - origini şi tradiţii în regiunea NE finanţat de Romanian-American Foundation şi a avut un real succes şi o mare audienţă, punând Asociaţia de Legume-Fructe Prisăcani în planul de organizare al evenimentului agricol sub marca Rodinia - Savoare de la Soare, oferind o identitate specială în domeniul legumelor proaspete şi a produselor ecologice. Festivalul a urmărit dezvoltarea Asociaţiei ca o organizaţie formată din membri care aduc contribuţii individuale pentru crearea unei imagini de succes.

De asemenea, acest festival şi-a propus ca fermierii şi copiii implicaţi în prezentul eveniment să participe, în anii următori, la evenimente specifice activităţii desfăşurate (de ex.: turneuri de rugby regionale sau naţionale pentru juniori; alte festivaluri sau evenimente folclorice cu participarea trupelor de copii din mediul rural; diferite expoziţii şi târguri cu vânzare regionale sau naţionale).

 
Workshop-uri si schimburi de experienta in cadrul Festivalului Roadele de Prisacani
Vineri, 23 August 2013 02:00

În cadrul Festivalului Roadele de Prisăcani, Asociaţia de Legume-Fructe Prisăcani împreună cu Consiliul Local al com. Prisăcani şi Fundaţia Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară au organizat, în data de 23 august 2013, un workshop în care au fost oferite diferite informaţii de interes pentru producătorii din cadrul Asociaţiei. Informaţii despre fondurile PNDR, modificări ce vor apărea în noua schemă de finanţare 2014-2020, aspecte despre produsele alimentare şi produsele tradiţionale, accesarea de proiecte prin intermediul GAL - prezentarea rezultatelor în cadrul Grupului de Acţiune Locală Ştefan cel Mare, precum şi informaţii cu privire la cursurile oferite de Camera Agricolă Iaşi.

Printre invitaţii care au participant la aceste workshop-uri s-au numărat:

 • de la Cooperativa producătorilor de Legume „Lunca Someşului Mic” din Cluj Napoca, au participat doi membri ai asociaţiei împreună cu coordonatorul de proiect de la Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă Filiala Cluj. Aceştia au prezentat activitatea lor în cadrul proiectului finanţat de Romanian-American Foundation.
 • de la Cooperativa Agricolă "Legume de Vidra" - Ilfov, au participat directorul şi un membru al cooperativei şi coordonatorul de proiect de la Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.
 • de la Asociaţia de Legume-Fructe Prisăcani au participat membrii din asociaţie, Preşedintele asociaţiei şi coordonatorul de proiect de la Fundaţia Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară. Aceştia au prezentat asociaţia şi rezultatele proiectului.
 • de la Romanian-American Foundation a fost prezent d-l Romeo Vasilache, Director Program Antreprenorial al Romanian-American Foundation. Proiectul Dezvoltare Rurală prin antreprenoriat şi asociere - origini şi tradiţii în regiunea NE, pentru perioada 2013-2015 este finaţat de către Romanian-American Foundation.
 • de la Asociaţia de Turism Blairgowrie, Scoţia, Marea Britanie - coordonator de proiect Tracey Baxter a prezentat proiectul WorldJampionship, finanţat în cadrul programului Leader Scoţia şi cea care a sprijinit participarea României în concurs incluzând gemuri locale făcute în Iaşi şi Suceava, de la două grupuri de producători: Asociaţia de Legume-Fructe Prisăcani, jud. Iaşi şi Asociaţia Doamnelor Bucovinene, jud. Suceava.
 • de la Blairgowrie Thomas and Thomson Ltd, din Scoţia, Marea Britanie - Melanie Thomson, proprietar a unei ferme mari de zmeură şi căpşuni. Aceasta a prezentat tuturor participanţilor şi asociaţiilor de producători la eveniment, avantajele de a fi membru al unei cooperative în Scoţia, din punctul de vedere al marketing-ului, promovare, fluxul de numerar şi subvenţii. Ea a prezentat, de asemenea, modele de bune practici cu privire la asocierea fermierilor pentru utilizarea în comun a liniei de ambalare, a camerelor de refrigerare, şi, de asemenea, pentru schimbul de bune practici în afaceri şi de a găsi nişe de piaţă pentru a putea lupta cu concurenţa din supermarket-uri pentru desfacerea fructelor proaspete.
 • Mike Strachan, consultant pe politici din partea Comisiei de silvicultură a Guvernului Scoţian, a prezentat modul în care programul Leader este pus în aplicare în Scoţia şi modul în care sunt grupurile de acţiune locală organizate şi finanţate în runda financiară 2007-2013.

 

 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>