Agroplus premium foods

 • Produse oferite

  Legume proaspete pentru vânzare directă către clienți și en-gros: tomate, ardel gras, varză, vânătă, pepene verde, fasole boabe şi păstăi, mazăre boabe şi păstăi, rădăcinoase.

 • Caracteristici ale legumelor

  Legumele sunt produse fără îngrăşăminte chimice, ne-stimulate genetic pentru creştere, recoltate la coacere şi nu înainte în felul acesta păstrându-şi calităţile esenţiale. Sunt păstrate în condiţii optime pentru păstrarea caracteristicilor autentice.

 • Caracteristici ale legumelor

  Toate aceste legume sunt produse în Comuna Prisăcani şi comunele învecinate, soiurile cultivate au fost testate pe piaţă de către membrii asociaţiei şi au fost selectate în funcţie de valoarea lor pe piaţă şi de preferinţele clienților: au aspect bun, sunt gustoase. Calităţi apreciate de cumpărători: sunt legume româneşti, sunt gustoase, au aspect plăcut, au preţuri accesibile.

Proiecte Rodinia

"Asociaţia de Legume-Fructe Prisăcani am înfiinţat-o în 2009 cu fiii satului. Au venit şi alţi fermieri din zonă. Pe fiecare membru l-am învăţat să se înscrie juridic în sistemul de impozitare – le-am făcut PFA sau întreprindere individuală – cum se face un plan de afacere, cum se ţine evidenţa. Apoi, am analizat alte asociaţii, am văzut unde greşeau ei, unde greşim noi, am fost la târguri – la Odorheiul Secuiesc, la Bucureşti, la Moldoviţa, în Basarabia. Prin târguri putem intra într-un circuit în piaţă. Acesta este scopul – să ajungem pe piaţă parteneri cantitativi şi calitativi. Piaţa nu te primeşte cu cîteva tone de marfă sau cu un marketing slab. Te elimină urgent. Noi trebuie să ajungem competitivi, la nivelul concurenţei.” Constantin Chirilă, Primarul comunei Prisăcani, Judeţul Iaşi.

 

Asociaţia de Legume-Fructe Prisăcani oferă ceva ce fermierul nu poate obţine singur, fie că vorbim de pieţe, servicii, acces la tehnologie, capital, putere de negociere, economie de timp etc., desigur, cu efect economic direct asupra fiecărui membru. Un prim beneficiu pe care asociaţia îl oferă este pe partea de distribuţie de legume proaspete. Astfel, legumicultorul se va putea ocupa cu mai multă atenţie de ferma lui. Un alt beneficiu va veni din partea de achiziţii de materii prime/materiale, fertilizatori, material săditor. În plus, asociaţia poate oferi acces mai facil la tehnologie sau la cunoştinţe, ori la servicii conexe de genul contabilitate primară pentru membrii cooperativei. Trebuie însă clar menţionat că beneficiile vin mână în mână cu responsabilităţile care sunt asociate poziţiei de membru. Şi aici ne referim la corectitudine, la respectarea angajamentelor de livrare, la transparenţă.” Petrea Tirel, Preşedinte Asociaţia de Legume-Fructe Prisăcani.Asociatia Antreprenoriala a Fermierilor – Planificare locala pentru prosperitate (AAF-PLP)
Miercuri, 27 Noiembrie 2013 13:36

Asociaţia Antreprenorială a Fermierilor – Planificare locală pentru prosperitate (AAF-PLP)
Proiect finanţat de Romanian-American Foundation prin Programul “Dezvoltare Rurală prin antreprenoriat şi asociere” - o  iniţiativă comună a RAF, PACT, CIVITAS, FDSC, CMSC, CRPE şi CEED
Perioada de implementare: Iulie 2012 – Martie 2013
Organizaţie coordonatoare proiect: Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară

Scopul proiectului
Proiectul şi-a propus să pregătească micii fermieri să funcţioneze în noul mediu de piaţă, să înveţe să îşi alinieze producţia cu standardele şi regulamentele Uniunii Europene şi să obţină avantaje prin accesarea oportunităţilor financiare de tip subvenţie, granturi guvernamentale sau fonduri europene şi credite.

Unul dintre obiectivele proiectului a vizat susţinerea unei asociaţii antreprenoriale a fermierilor ca model de bună practică într-unul dintre judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ sau Suceava din regiunea de dezvoltare Nord Est, pentru a pregăti micii fermieri din mediul rural să acţioneze cu succes în noua economie de piaţă şi să promoveze fermierii şi întreprinzătorii de success ca un model de a atrage prosperitatea pentru familiile lor şi pentru comunitate.

Această asociaţie trebuie să fie bazată pe membri, să fie o organizaţie comunitară, dedicată promovării şi sprijinirii unui sistem alimentar sănătos, ecologic şi sustenabil.

Asociaţia antreprenorială trebuie să îşi selecteze în mod majoritar membrii din rândul fermierilor. Împreună trebuie să colaboreze în vederea creării unui sistem regional de producţie, procesare şi distribuire a produselor care să apropie produsele alimentare de la fermă de consumatorii locali.

Al doilea obiectiv s-a focalizat pe dezvoltarea unui program de instruire pentru fermierii şi potenţialii membri ai asociaţiei antreprenoriale a fermierilor care să faciliteze accesul la informaţie şi instruire în domenii conexe din agricultură şi dezvoltarea de afaceri, asistenţă tehnică şi marketing, precum şi consultanţă pentru accesul la capital şi noi pieţe.

Au fost selectate două grupuri locale de acţiune în vederea sprijinirii dezvoltării organizaţionale şi din perspectiva producţiei şi desfacerii:

 • Un Grup de Acţiune Locală - Judeţul Iaşi, GAL-ul Ştefan cel Mare, o asociaţie deja stabilită în 2009 - “Asociaţia de legume fructe Prisăcani”, cu un număr peste 200 de membri independenţi ai Asociaţiei, accesând pentru subvenţii din fonduri europene, având un potenţial major în interiorul asociaţiei (începând să facă investiţii în echipamentul ce va fi utilizat de către toţi membrii asociaţiei), dar lipsit de coordonare, o strategie bună şi un plan de afaceri fezabil pentru asociaţie.
 • Un Grup de Acţiune Locală - Judeţul Suceava - GAL-ul Bucovina de Munte - inclusiv femeile antreprenor din mai multe comune izolate din Câmpulung Moldovenesc - Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Ciomârna, Paltinu, Vama, grupate în jurul “Societăţii Doamnelor Bucovinene” - Sucursala Vatra Moldoviţei, cu un accent pe fructe de pădure şi produse de prelucrare - producătoare de gemuri tradiţionale, compoturi, sucuri naturale, plante şi siropuri de fructe - au o mulţime de iniţiative, spirit de cooperare, dorinţă de a reuşi, dar lipsite de informare şi fără acces la resurse.


Membrii celor două echipe de acţiune locală au fost  implicaţi în elaborarea unor studii de fezabilitate şi planuri de afaceri pentru asociaţiile de producători prin asistenţă tehnică şi sprijin în elaborarea studiilor de piaţă.

 
Dezvoltare Rurala prin antreprenoriat si asociere - origini si traditii in regiunea NE
Miercuri, 27 Noiembrie 2013 13:36

Dezvoltare Rurală prin antreprenoriat şi asociere - origini şi tradiţii în regiunea NE
Proiect finanţat de Romanian-American Foundation prin Programul “Dezvoltare Rurală prin antreprenoriat şi asociere” - o iniţiativă comună a RAF, PACT, CIVITAS, FDSC, CMSC, CRPE şi CEED
Perioada de implementare:
2013 – 2015
Organizaţie coordonatoare proiect: Centrul de Mediere şi Securitate Comunitară

Scopul proiectului:
proiect ce îşi propune să pregătească micii fermieri să funcţioneze în noul mediu de piaţă, să înveţe să îşi alinieze producţia cu standardele şi regulamentele Uniunii Europene şi să obţină avantaje prin accesarea oportunităţilor financiare de tip subvenţie, granturi guvernamentale sau fonduri europene şi credite.

Proiectul va sprijini micii fermieri să se integreze în viitoarea economie rurală şi să se adapteze mai rapid şi mai bine la schimbările care au loc de-a lungul timpului. Prin intermediul proiectului se va susţine dezvoltarea asociaţiei de producători „Asociaţia Legume-Fructe Prisăcani” Iaşi.

OBIECTIVELE PROIECTULUI ÎN URMĂTORII ANI
Obiectivul 1 – este asistarea “Asociaţiei Legume-Fructe Prisăcani” ca model de bune practici în judeţul Iaşi, în regiunea NE de România. Asistarea este realizată cu scopul de a pregăti micii agricultori, din mediul rural pentru a opera cu succes în noul mediu de economie de piaţă. Totodată, obiectivul propus este de a promova fermierii şi antreprenorii de succes ca un model pentru a declanţa prosperitate pentru familiile şi comunităţile lor.

Această asociere este bazată pe calitatea de membru în asociaţie, fiind organizată la nivel local, dedicată promovării şi sprijinirii dezvoltării durabile, ecologice, precum şi sistemelor de hrană sănătoasă. “Asociaţiei Legume-Fructe Prisăcani” este specializată în producerea şi vânzarea de legume ecologice proaspete, fiind situată lângă râul Prut, judeţul Iaşi.

Asociaţie de producători are ca membri micii fermieri care lucrează împreună pentru a crea o agricultură la scală regional, pentru procesare, şi sistemul de distribuţie care plasează produse alimentare de la fermă la consumatorii locali.

Obiectivul 2 – Dezvoltarea unui program de pregătire tehnică pentru fermierii şi membrii Asociaţiei - facilitând accesului la informaţii şi instruire în dezvoltarea agricolă şi de afaceri, de marketing şi de asistenţă tehnică, consultanţă şi acces la capital şi la noi pieţe.